GB:s Hemsida


NYHETER

2024-04-04

Strikefest på Bowl4Joy ! Glada tillrop och många skratt möttes vi alla av när Magnus Cup skulle avgöras.Vem skulle få plats 16 ? Göran Lundqvis trodde de flesta, men ett litet fel i resultatlistan gjorde att Göran blev nr 17, surt sa räven. Nåväl, nu startade Cup-spelet och alla matcher var över "bara" en serie. Strike vad det som gällde,åtta av spelare hade alla över 200. Åke Nilsson strikade ihop 277 utan hcp och toppseedade Roffe Broström fick packa ihop väskan. Flera gubbar med bra resultat, nu gäller det att hålla slaget. kvartsfinaler och flera väldigt tajta matcher, till semi gick Hasse Andersson, Åke Samuelsson, Anders Wirtanen och Göran Bergendorff. Bäst nerver eller mest tur, Hasse och Anders spelade bra bowling och gick till final. Hasse med några pinnar mer i hcp hittade en tomruta och Anders tackade och tog emot, Anders Wirtanen Vinnare med 244 mot tvåans 227 poäng. Trots den lilla missen med resultaten blev det en lyckad tillställning, stort tack till berörda på hallen. Nu laddar vi för KM den 3 maj på New Bowl Center Gullmarsplan, efterföljande lunch och Årsmöte. Väl mött !

2024-01-23

Styrelsen (VU) har träffats och spikat datum för kommande tävlingar och möten. kommande träff är Magnus Cup den 15 Mars, Bowl4Joy, Vårby. Anmälan via nätet eller telefon.  Fredag 3 Maj spelas KM och vi har Årsmötet, NBC Gullmarsplan. Därefter ska vi arrangera 3-Stadsmatchen mot Åbo och Helsingfors. Denna ska genomföras 7 Maj i Stockholm. GB-Pokalen kommer genomföras Fredag 15 November och då har vi också Höstmötet. Vi har återigen reviderat vårt medlemsregister och vi är idag 44 medlemmar. Vi välkomnar "gamla" bowlare att lira bowling och träffas som nya medlemmar i Sällskapet GB. Vi har varit dåliga på att uppmärksamma våra jubilarer under 2023. Här kommer ett stort GRATTIS i efterskott, till våra bowlarkamrater. Hans Andersson (80), Dan Lindfors (80), Bo Pelander (80),                    Peter Johander (70), Jari Kääskeläinen (70), Leif Olsson (70), Göran Pilblad (70). Förbättring, vi uppmärksammar våra Jubilarer under 2024: Elis Friman (80), Leif Säfkvist (80), Hans Fridell (70), Benny Johander (70),Leif Sjöberg (70). Vi Gratulerar med Varma Hälsningar !  


20203-10-09

Styrelsen hälsar alla GB-medlemmar välkomna till en ny säsong. Vi kommer träffas den 17 november på Bowlingplatzet, Högdalen för att inleda 2023-2024 med GB-Pokalen. Vi fortsätter med Gerry Eriksson Memorial ! Anmälan till GB-Pokalen via telefon eller mail. Uppmaning att inbetalning göres med totalt 450 kr för tävling inkl lunch och medlemsavgift 2024.

2023-05-10

Då har vi klarat av allt viktigt inför sommaren.

Tillsammmans med Enskede PBK kryssade vi till Helsingfors för Veterankamp mot Helsingfors och Åbo. Våra värdar var inte gästvänliga i spelet men trevliga i alla fall. Efter spel blev det prisutdelning och lunch. Flera undrade vad som bjöds då anrättningen såg lite mysko ut. Men kål-låda skulle det visa sig vara. Bästeman pris i varje lag och hos de våra erhöll Tibbe K en liten bowlare som passar på prishyllan. Åter till Vikingterminalen och äntra vår båt för återresa. Bekvämt med egen buss, men vi blev stoppade och fick en ordentlig extra rundtur i Helsingfors tack vare Statsminstrar och Ukranias president. Med en marginal på 15 minuter lyckades bussen komma ombord. En trevlig hemresa i glada bowlares sällskap. Torsdag blev fredag och åter skulle vi mötas, denna gång på New Bowl Center Gullmarsplan och Klubbmästerskap. Nu skulle även vår nya tävling Gerry Eriksson Memorial avgöras. När alla slagen utförts finner vi Elis Friman som Klubbmästare, detta gör att Elis dessutom tar hem priset i G.E. Memorial. Årsmöte efter spel med prisutdelning, Styrelsen densamma även nästa säsong. Nu blir det bowlar uppehåll men vi ser fram emot hösten då vi åter ska träffas. Första bataljen blir GB Pokalen den 17 november. Styrelsen önskar alla GB:are en riktigt skön och trevlig sommar ! Påminnelse att vi beslutade att medlemsavgiften för 2024 är 200 kr, inbetalning före höst-starten.


2023-04-10

Magnus Cup avgjort. Efter en härlig bowlingtillställning stod Tibbe Kraus som segrare. Flera bra resultat och vi fick i samband med detta ett lag som åker till Helsingfors för Veterankamp mot Åbo och Helsingfors. Avresa från Enskedehallen (buss) till Vikingterminalen den 2 Maj. Vi spelar den 3 maj och vänder hemåt på kvälllen. Ankomst Stockholm den 4 maj då vi tar bussen tillbaka till Enskedehallen. De sex som ska reprentera Stockholm (GB), är Tibor Kraus, Åke Samuelsson, Lars Bergman, Elis Friman, Christer Hörngren och Leif Sjöberg. Resan görs tillsammans med Enskede PBK som firar  50 År ! Gör en kryssning till  Helsingfors och spelar en Jubileumstävling över sex serier.

Nästa evenemang blir KM som ska spelas på New Bowl Center den 5 Maj kl. 10.00, efter spelet blir det Årsmöte med lunch. Anmälan senast 28 April !!! Spel och lunch kostar 200 kr. Sist men icke minst, KM kommer att avgöra vem som vinner Gerry Eriksson Memorial 2023.


2023-02-12

Nu har vi passerat både Jul och Nyår, en del bowling har vi alla säkert utövat. Just idag är det en dryg månad till nästa träff för Gamla Bowlare. Fredag 17 mars, Bowl4Joy, Vårby. Magnus Cup och del 2 av Gerry Eriksson Memorial. Anmälningar kommer så sakteliga in, vi väntar fortfarande på många fler !

Väl mött i Vårby !

2022-11-20

Några kom inte, andra kom istället. Nu blev vi 24 st Gamla Bowlare som skulle göra upp om GB Poklaen 2022. Med en något låg start kom Lasse Bergman igång ordentligt i de tre följande serierna. Med startfältets lägsta handicap ( 7 per serie) landade han på fina 925 poäng. Tvåa blev Elis Friman och trea Tony G. Inga svordomar eller dåliga uppträdanden och de flesta var nöjda med dagens tävling, kanske inte med resultatet, men genomförandet av den. Med raska steg mot klubbrummet och mat, en riktigt bra snitzel med stekt potatis och rödvinssås. Vi genomförde Höstmötet, som inleddes med vårt hedrande (Tyst minut) för vår bortgångne kamrat Gerry Eriksson. Vi fick en positiv ekonomisk redogörelse från vår kassör, Wolfgang. Vi röstade fram en ny UttagningsKapten, Christer Eklund. Vi hade prisutdelning av pokal till Lars Bergman. En snabb genomgång av våra tävlingar som nu är datumbestämda. Vi i styrelsen välkomnar flera nya medlemmar, utöver de senast antagna: Jimmy Losvik, Leif Sjöberg, Petri Kousisto.                    

2022-09-28

GB-Pokalen på Bowlingpalazet, Högdalen. Fredag 18 november kl. 12.00. Höstmöte och lunch efter spelet. Vi startar en ny tävling, Gerry Eriksson Memorial, det gäller att spela våra tre tävlingar för att ha chansen att vinna ett klot inkl borrning från EKO Bowling. Anmälan via nätet, mail eller telefon. Kostnad 150 kr som sätts in på vårt konto senast 15 nov.

Vårt medlemsantal sjunker, vi ser gärna nya medlemmar till Sällskapet. Det handlar också om sällskapets fortfarighet.

2022-09-01

Tiden går fort och snart är sommaren förbi. MEN, det innebär att bowlingsäsongen kommer igång ! Gamla Bowlare ska träffas för att lira GB-Pokalen den 18 november. Det är gott om tid för att anmäla sig. Styrelsen passar på att påminna alla medlemmar om Årsavgiften, har Du missat att betala ? Vår kassör Wolfgang ser fram emot din inbetalning.


2022-07-10

Vår mångårige vän och medlem, " Mr. Djurgårn´Bowling ", Gerry Eriksson har avlidit. Våra tankar går till familjen.

Begravning sker Fredag den 22 juli 2022, kl. 14.00 Brännkyrka Kyrka.


22-05-05

Fredag 22 April och 24 st. Gamla Bowlare gick in på banorna för att avgöra Klubbmästerskapet.Stark öppning av Tibbe 271 poäng med sin hcp. Roffe Broström hängde på 259 inkl hcp. Andra serien och Tibbe utökade sin ledning till fina 513 poäng. Roffe jagar med 471 poäng. Tibbe börjar skaka och lyckas bara få ihop 170 i tredje serien totalt 683 poäng. Roffe ser sin chans gör 194, totalt efter tre 688 och tar ledningen inför avgörandet. Tibbe kontrar med 244 poäng, totalt 927 inkl hcp. Roffe lyckas inte hela vägen, 228 inkl hcp och totalt 916 poäng, blir tvåa bakom Tibbe 11 poäng efter. 14 poäng bakom Roffe kommer Elis Friman som med jämn nivå på spelet får ihop 902 poäng med hcp. Vi Gratulerar en glad segrare, Tibor Kraus ! Det kommer en rapport från det genomförda Årsmötet, v.g.v.2022-03-19

Tjugotvå Gamla Bowlare möttes på Bowl4Joy i Vårby. Magnus CUP skulle avgöras. För att göra livet lite enklare för hallpersonalen bestämdes att oljeproflen blev Allsvenskan 41. Det gjorde inte bowlingliret enklare för kamraterna i GB. Men som vanligt i bowling, några kunde bemästra underlaget, andra skakade bara på huvudet. Kvalomgången över tre serier medför att av 66 spelade serier är 16 pari-serier.Bara två av tjugotvå klarar 600-gränsen. Första Cup-omgången, de 16 med högsta slagningarna inklusive handicap möttes över en serie. Av de sexton var det två som klarade 200-gränsen, utan hcp. Åtta gubbar försvann och kvartsfinalen kom igång, resultaten håller sig på en låg nivå, en av åtta över 200. Dags för semifinal, nu kommer väl nerver med i spelet och ingen är i närheten av 200 poäng. Av fyra spelare hette tre Göran, den fjärde hette Hans och han åkte ut, tillsammans med Göran Pilblad. Finaldags, Göran Lundqvist möter Göran Bergendorff. favoritskapet på Bergendorff.  Göran L hittar fickan, både till vänster och höger, Göran B missar två enkelkäglor och det kostar honom segern. En mäkta glad vinnare av Magnus CUP 2022, Göran Lundqvist.

Nu samlar vi krafter och strikar, Klubbmästerskap spelas om en månad på Gullmarsplan. Först spel, sedan Årsmöte med lunch. Det kan man inte missa.


2022-03-03

Nya medlemmar är mycket välkomna ! Vi hälsar Åke Samulesson välkommen.

Nu är det inte så många dagar kvar då vi ska mötas för att spela Magnus Cup. Fredag 18 mars kl. 10.00, Bowl4Joy, Vårby. Som vanligt kan vi konstatera. Startavgift är 150 kr, spel inkl kaffe och smörgås. Betalning görs via Plusgiro 465 41 28-0 eller via Swish till Tony Gibbemark, 070 672 93 66. Vi ser gärna att ni betalat senast 16 mars.

Vi kan redan nu göra Er uppmärksamma på KM och Årsmöte. Fredag den 22 April 2022, NBC Gullmarsplan. Vi återkommer med kostnaden. Anmälningslista kommer finnas på Vårby 18 Mars.

2022-01-25

Vi har en trög start efter pandemin. Min vi har genomfört Höst och Årsmöten. Vi såg Göran Bergendorff vinna GB-Pokalen. Nu ser vi fram emot 18 Mars, Magnus Cup på Bowl4Joy/Vårby.

Hoppas vi får så många som möjligt av våra medlemmar till start. Innan sommaren ska vi genomföra Års mötet,  22 April ska vi träffas och först kora en Klubbmästare fär 2022. Läs mer under "Tävlingar" !

Har du någon bowlarkompis som kan tänkas bli medlem i vårt sällskap, Gamla Bowlare ? Vi behöver fler medlemmar !

2021-09-24

Nu har vi bokat in oss, Bowlingpalatzet, Högdalen fredag 19 november 2021 kl. 12.00

Vi spelar om GB Pokalen ( 4serier) därefter lunch och Höst- och Årsmöte.

Kostnad 150 kr som vi ser att Ni betalar till vårt Plusgiro 465 41 28-0 senast 16 nov.

Anmälan gör Du via telefon eller mail, Välkomna ! Anmäl mig !

2021-06-08

Vi ser ljuset i tunneln ! Äntligen kan vi åter träffas för att spela bowling och samtidigt genomföra både Års- och Höstmöte. Vi återkommer med plats och datum inom kort. Anmälan som vanligt till Sävis eller Tony G.


2020-12-22

Ännu en av de våra har somnat in. Curre Andersson avled lugnt och stilla på SöS.

Vi beklagar och sänder våra tankar till Curres familj.


2020-12-20

Styrelsen Önskar alla GB-Kamrater en God Jul och Ett Gott Nytt År !


2020-06-01

Tråkiga besked är icke oväntade i dessa tider. Vår medlem Bengt Moquist som kämpat länge och väl avled i fredags låter bror Gunnar meddela. Vi beklagar.

Styrelsen vill framföra en hjärtligt hälsning till alla medlemmar och önskar en trevlig sommar !

Var rädda om Er ! Håll avstånd !

2020-03-02

Tyvärr har vi fått informationen att vår medlem Åke "El-Ettan" Eklund har gått bort. Åke, mannen som dog men kom tillbaka och fortsatte lira sin älskade bowling. Åke, mannen som alltid hade en rolig historia att berätta i alla sammanhang. Vi tänker på Åkes anhöriga i denna svåra stund.

Nu närmar sig det stora slaget på Bowl4Joy i Vårby. Det är inte försent att anmäla sig. Fredag 13 mars.

2020-02-24

Anmälningar kommer in till styrelsen att starta i Magnus CUp, det ser vi mycket positivt på. Välkomna ! Har du inte anmält dig kan du göra det via vår hemsida eller ring sekr Tony G 070 672 93 66.

Nu har vi spikat datum för vår veterankamp som ska spelas i Åbo den 5 maj. Uk jobbar på med laget.

2020-02-01

Snart dags för tävling, Magnus Cup spelas på Bowl4Joy/Vårby fredag 13 / 3 kl. 10.00

Anmälan till någon i styrelsen eller via webben (mail).


2020-01-08

Styrelsen önskar alla GB-kamrater en riktigt bra fortsättning på det nya året !

Nästa tillfälle vi ska ses är fredagen den 13 mars. Dags för Magnus Cup som spelas i Vårby hos Bowl4Joy. Anmälan gör du enklast via vår hemsida, klicka på kuvertet på första sidan, enklare blir det inte. Vi hoppas få se många av alla GB:are på banorna fredag den 13.

Just nu pågår, den evigt pågående genomgången av medlemsmatrikeln. Flera medlemmar har ännu inte betalat medlemsavgiften. Vi kan bara poängtera ännu en gång, medlemskapet upphör inte om man icke betalar, vi måste få information om Du som medlem ämnar avsluta medlemskapet. Hjälp oss få ordning på matrikeln. Meddela oss om Du icke vill tillhöra gemenskapen Gamla Bowlare.

2019-11-22

Nu har vi avgjort säsongens första evenemang, GB Pokalen som spelades på Bowlingpalazet, Högdalen. Efter bra spel finner vi Hans Andersson som vinnare. Det käkades lunch efteråt, med god aptit. Många diskussioner om resultatet, både sitt eget och andras, i positiva ordalag. Vi framför ett stort tack till Christer Eklund med personal som hade alla maskiner i bra ordning så spelet flöt på. Lunchen smakade bra och alla verkade nöjda när vi inledde höstmötet med en tyst minut för våra avlidna medlemmar, Georg Engström, Holger Åhman, Folke Eriksson och Sten "Buddy" Lundmark. Mötet raskades snabbt igenom av ordförande Sävkvist. Under punkten Medlem har ordet, berättade Göran Bergendorff en sann historia från en dag på golfbanan med Buddy. Nyregnad bana, korthål med en brant ravin att slå över. Buddy får en mindre bra träff så i sakta mak rullar hans boll mot ravinkanten och försvinner ner i leran. Golfkamraterna rekommenderar Buddy att slå en ny boll, som Buddy avfärdar och beger sig ned i ravinen. Nio slag senare och en geggig Buddy står fortfarande i ravinen, äntligen en bra träff så bollen går upp men träffar en sten i ravinkanten och studsar tillbaka till utslagsplatsen, till och med bakom aktuell tee. Fullsvingad som Buddy nu var i desperationen att komma ur ravinen tappar han självklart fotfäste och flyger upp i luften och landar på rygg i ravinen. Historien borde gå till en klar placering i topp när det gäller dåliga golfslag. Nu är det försent men den som frågat Buddy om denna historia hade han bara sagt att den icke är sann. Göran Bergendorff, Thomas Behring och Magnus Jonsson kan intyga att den är sann.

Vila i frid, Buddy.

Vi avslutar mötet med uppmaningen att vi välkomnar nya medlemmar. Anmälan till Magnus Cup gör vi på nätet. Vi syns om inte förr på Vårby den 13 mars 2020.

2019-10-21

Tyvärr får vi meddela att vår Hedersmedlem Sten "Buddy" Lundmark har avlidit.

Vi ser gärna att fler medlemmar kommer till Bowlingpalatzet fredag 22 november för spel och lunch. Anmälan via nätet eller telefon. Styrelsens stora genomgång av medlemsregistret är slutförd. Vi hoppas alla våra medlemmar hörsammar uppmaningen om betalning för 2019. Återigen Välkomna den 22 november !

2019-10-14

Årsmötet beslutade att medlemsavgiften är oförändrad 200 kr. Kassören förväntar sig att inbetalningarna kommer in på vårt konto, Plusgiro 4654128-0 så snart som möjligt. Vår Hedersledamot Georg Engström har avlidit. Vi har fått information att Holger Åhman också gått ur tiden. Höstmötet blir det forum då vi tänker på våra bortgångna kamrater. Styrelsen har bokat datum för GB Pokalen. Bowlingpalatzet, Högdalen 22 november kl. 10.00 med Höstmöte och prisutdelning direkt efter avslutat spel. Anmälan via nätet eller telefon, kostnad för spel och lunch 150 kr. Vi ser gärna nya medlemmar till Sällskapet, vi är just idag 74 st medlemmar varav många tyvärr inte hörsammar våra kallelser till spel och möten. Ser fram emot att se många Gamla Bowlare den 22 november, Välkomna !


2019-07-22

Vi nås av information, att vår medlem och f.d. Kassör Folke Eriksson, KKT avlidit. Begravning 16 Augusti i Österhaninge Kyrka. Anmälan via Gunnar Moquist. Styrelsen önskar alla en fortsatt trevlig sommar.

2019-05-08

Veterankampen avgjord. Upp i ottan för att möta våra motspelare från Åbo som anlände till Stockholm kl 06.30. Vi fick vänta lite utanför bowlinghallen, tidigt på morgonen men det regnade inte. Väl inne och en god kopp kaffe, sedan var det dags att åka till Värtahamnen och möta våra vänner från Helsingfors. Den resan gick väldigt enkelt. Då så, alla på plats. Nästan alla, vår sjätte spelare var på väg, strålande gled han in i hallen och vi kunde starta spelet. Det verkade vara så att våra gäster hade litet för starka klot,  deras inledning var inte i toppklass. Till slut skngrades strikemolnen och vi hittar det vinnande lagen från Stockholm. Resultat finner du här. Det fungerade väldigt bra med allt på New Bowl och servicen är av högsta klass, vi tackar alla berörda. Efter prisutdelning kom så en inbjudan till nästa kamp som spelas i Åbo.

Nu ska väl sommaren komma, vi återkommer med datum för säsongens tävlingar inom kort. Som avslutning, en liten påminnelse om medlemsavgiften. Fastställdes på årsmötet till 200 kr, betalas till Plusgiro 465 41 28-0. Vi ser gärna nya medlemmar till Sällskapet. Trevlig sommar !

2019-04-13

Klubbmästerskapen genomfört. Vi blev nästan full hall, New Bowl Gullmarsplan. Efter bra spel från många lirare stod Rolf Broström överst på prispallen. Tvåa blev Göran Bergendorff och på tredje plats kom Bo Östlund. Därefter dags för lunch och lite eftersnack. Prisutdelning genomfördes och Rolf fick välförtjänta applåder. Så skulle då årsmötesförhandling genomföras. Snabbt och väldigt smärtfritt med snabba beslut och klara slag i bordet med ordförandeklubban av "Sävis. Vi fick information att vår Hedersmedlem George Engström, AIK har avlidit. Medlemsavgiften för 2019 är oförändrad 200 kr. Nästa tillfälle för bowling och att träffas blir 7 maj då Veterankampen Sth-Åbo-Helsingfors ska spelas på New Bowl Gullmarsplan. Nästa gång vi träffas för tävling blir GB-Pokalen med Höstmötet, datum kommer snart.

2019-04-03

Idag nåddes vi av tråkiga nyheten att vår äldsta medlem, Axel Wendt har gått bort.

För övrigt är det bara en vecka kvar till vi ska spela Klubbmästerskap och genomföra Årsmötet.

Anmälan gör Du enklast på hemsidan, eller så ringer du Leffe Sävis eller TonyG.

KM krockar med finalspel på Åland för vissa av våra medlemmar, tråkigt men inget vi kan åtgärda nu. Därför hoppas styrelsen att så många icke anmälda tillkommer under veckan.

2019-03-15

Magnus Cup 2019 avgjord. Efter att många svurit, skakat på huvudet, undrat vad som pågår, lämnat ett och annat leende över kägla 10. Den stod väldigt ofta kvar i alla fall. Det hade kommit 24 spelare till start, två av dom var inställda på att ta hem All Event priset som ännu ej blivit utdelat. Men det gick inte alls. Till final kom Leif Sundström och Hasse Andersson. Att Hasse vann förra året gav ingen förmån, Leffe Sundström var obeveklig i slutet av serien och vann årets upplaga av Magnus Cup. Vi gratulerar

2019-01-16

Då har vi klarat av alla helger. Snart är det dags att träffas igen, fredagen den 15 mars ska vi genomföra Magnus Cup på Bowl4Joy/Vårby. Anmälan via email eller telefon till sekreteraren. Vi har under tiden skickat ut information om verksamheten till flera medlemmar där vi också påtalat avsaknaden av medlemsavgiften för 2018. Vi kommer nu besluta i styrelsen vilka som ska strykas från medlemsregistret. Styrelsen vill informera alla medlemmar angående medlemsavgiften, ATT icke betala före vi genomfört Årsmötet, med tack på förhand i den frågan.


2018-11-16

Dom flesta kom, till Högdalen och träffades för spel, lunch och möte. Det blev en del strul med ett maskinfel som orsakade fördröjning av spelet, men det är sånt som kan hända med maskiner som står stilla för länge. Vi fick i alla fall spela färdigt och lunchen vidtog. En riktigt smarrig snitzel med stekt potatis och örtsås, med kaffe efteråt. Vi genomförde Höstmötet med prisutdelning och utdelade ett Diplom till vår nye Hedersmedlem, Sten "Buddy" Lundmark. Göran Bergendorff tog sin första inteckning i GB Pokalen och nu har han en inteckning avklarad i ALL Event-priset.

2018-10-25

Då har vi fått positiva besked från Bowlingpalatzet. Vi kommer genomföra GB Pokalen med efterföljande möte/lunch den 16 november. Samtliga anmälda med emailadress ska ha fått ett mail som vi gärna ser alla svara på. Förhoppningen är att vi alla ska ses den 16 november.

2018-10-08

Då var det klart med ny Kassör ! Wolfgang Walter är numera vår kassör och all dokumentation med Nordea är avklarad. Vi kommer presentera Wolfgang på Höstmötet.

19 oktober kl. 10.00 börjar vi spela, därefter äter vi och genomför Höstmötet. Anmälan senast 15 oktober.

2018-09-14

Efter en lång och het sommar ska klotet börja rullas igen. Sällskapet inleder säsongen med GB pokalen som kommer spelas på Bowlingpalazet, Högdalen. Efter spelet vidtar Höstmötet med prisutdelning och vi käkar en bit mat. Aktuellt datum är fredag den 19 oktober med spelbörjan kl. 10.00. Anmälan via nätet eller telefon till Leffe Sävis eller TonyG.

Det beslutades på Årsmötet att medlemsavgiften är oförändrad för 2018-2019, nu ser vi gärna att sällskapets medlemmar skickar in avgiften till vårt plusgiro. 200 kronor om nu någon missat det.

2018-07-31

Styrelsen har den smärtsamma plikten att meddela Sällskapet Gamla Bowlare att vår Kassör Per Strandberg förlorat kampen mot sin cancer. Vi och Per hade goda förhoppningar att han skulle åter vara tillbaka med golf- och bowlingsving. Men nu blev det inte som vi hoppats. Nu börjar sökandet efter en ersättare på posten som Kassör i Sällskapet.

2018-05-11

Så kom vi då iväg till Helsingfors och Talin Keilahalli. Så heter den, Nordens tjusigaste bowlinghall. Väl framme möts vi av Tapani, ledare för Helsingfors Veteraner. Tyvärr blir det bara tre lag i matchen, Mariehamn kommer inte. Vi blev inte förvånade. Väl mottagna blev vi i alla fall. Vi fintade våra motståndare genom att hålla igen lite i första serien, eller letade vi efter strikefickan ? Nåväl, därefter gick det mesta vår väg och segern i matchen blev ganska överlägsen. Tony 1406, Tibor 1394, Bosse P 1383, Christer E 1295, Rolf B 1275 och Leif Sundström 1247. Totala matchresultatet blev: Stockholm 7996 poäng, Helsingfors 7777 poäng och Åbo 7608 poäng. På stående fot beslutades att kampen fortsätter nästa år, Stockholm får värdskapet. Resultat

2018-04-30

Ursäkta att det varit overksamt på hemsidan. Efter årsmötet har vi samlats för att avgöra KM på NBC Gullmarsplan. Här finner du resultatet.

Nu nalkas en Veterankamp i Helsingfors, den 9 maj ska sex spelare från Stockholm möta Åbo, Mariehamn och Helsingfors i den beryktade Tali hallen. Det blir den första matchen med det nya formatet sex spelare som spelar sex serier. UK har plockat ut följande spelare som ska representera Stockholm (GB). Tibor Krauss, Bo Pelander, Christer Eklund, Leif Sundström, Rolf Broström och Tony Gibbemark. Vi kommer rapportera från resan efter hemkomst.

Vi går så sakta mot sommaren, det pågår kvalspel i våra seriesystem och det pågår SM kval på NBC Gullmarsplan. De flesta av Sveriges bästa bowlare, landslaget i både damer och herrar kommer att delta. Våra världsstjärnor Martin Larsen och Jesper Svensson spelar även dom, Martin Larsen spelar den 5 maj med ytterligare spelare från Team Pergamon, Jesper Svensson dyker upp den 18 maj. Det är gratis att se Sveriges världsstjärnor ta sig an banorna på NBC Gullmarsplan. Stockholms egen Europamästare Dennis Eklund spelar tillsammans med Jerry Ekman Wogel söndag den 6 maj kl. 10.00.


2018-04-06

Då har vi genomfört årsmötet. Vi inledde med parentation för två av våra gamla kamrater som vi hoppas att dom gör 300 serier  hela tiden uppe i himmelen. Börje Lönnqvist, Solna BC och Bo Söderman, Årsta City- KKT.

Årsmötesförhandlingarna gick väldigt smärtfritt, valproceduren blev ännu enklare, omval på samtliga poster. Medlemmarna fick ordet fritt och en liten diskussion om klubbmästerskapet togs upp.

Alla GB:are fick en hälsning från vår Hedersledamot Georg Engström.

Styrelsen meddelade att vi kommer delta i Veterankampen som i år spelas i Helsingfors. Det är en del nyheter i den kampen. Spelarantalet är sex och antalet serier också sex. När vi pratar sex så är det tillåtet med damer i laget. Handicap utgår med 1 poäng per år efter 60, damerna erhåller 8 poäng extra per serie. Matchen ska spelas den 9 maj, UK, Herr Eriksson påbörjade laguttagningen omedelbart. Styrelsen beslutade att laget ska bestå av 7 spelare, varav en skall fungera som lagkapten/reserv.

Ärtsoppan serverades och GB-skålen utbringades, punschen slank ner och vi såg alla fram emot pankis med grädde och sylt. Dessutom serverades ett gott kaffe. Alla verkade vara nöjda och glada när lokalen tömdes. Nu träffas vi den 20 april då på NBC Gullmarsplan där årets klubbmästerskap ska avgöras. Anmälan via hemsidan, telefon eller mail. Råkar du stöta på sekreteraren Tony Gibbemark tar han emot anmälan muntligen. KM spelet börjar klockan 10.00.


2018-03-17

Magnus Cup genomförd. Tjugofyra bowlare träffades på Bowl4Joy i Vårby för att avgöra årets upplaga. Flera spännande matcher, och flera spelare som med spänning väntade på kvalgränsen efter de inledande tre serierna. Det krävdes nära 600 poäng inklusive handicap för att ta sig vidare. Gunnar Moqvist hade på känn att gränsen låg nära hans resultat och det visade sig att han hade nästan rätt. 592 poäng krävdes, Gunnar hade 597. Nu började cupspelet, där kan ju en liten miss betyda torsk, eller att moståndaren hittar strikefickan och sätter en lång strikeföljd. Kvalspelets högsta resultat hade Hasse Andersson och han höll siffrorna uppe "all the way" och stod som segrade i Magnus Cup 2018. Vi gratulerar.

Nästa tillfälle vi träffas blir den 5 april, då ska vi avhandla årsmötesförhandlingarna. Ärtsoppa, pankis med grädde o sylt. Väl mött i Festlokalen Nybohov. Anmälan till ordförande Leffe Sävis eller undertecknad.

Därefter avslutas säsongen med Klubbmästerskap. Kommer spelas den 20 april kl. 10.00 på NBC Gullmarsplan. Anmälan via nätet eller samma som ovan. Anmälningslista kommer finnas på Årsmötet.


2018-02-14

Sakta vi går mot vår, men det som stundar närmast är Magnus Cup. Fredag den 16 mars med start kl. 10.00 på Bowl4Joy, Vårby. Anmälningslistan uppdateras hela tiden, i skrivande stund är vi 19 anmälda. Var är ni övriga ? Styrelsen har nu bokat tid och plats för Årsmötet, Torsdag den 5 april kl. 17.00 platsen blir Festlokalen, Nybohov. Årsmöte, Soppa, pankis, punch, lotteri. Väl mött alla GB:are. Vi saknar flera av våra medlemmar som varken deltar eller betalar årsavgiften. Nu kommer vi skicka ut en förfrågan om deras medverkan i GB. Vi försöker skaffa nya medlemmar, under hösten har det tillkommit fyra nya, Kari Jääskeläinen, Hans Larsson, Peter Johander och Åke Zetterstedt. Välkomna till GB !  Som gammal bowlare i Stockholm, du missar väl inte boken som alla pratar om. Stockholm 100 År, rekommenderas att beställas före 16 feb och hämtas den 23 februari på NBC Gullmarsplan. För endast 50 kr får du boken, bubbel och en mingeltallrik. Säkerligen träffa många bowlingkamrater. Dessutom invigs bowling SM denna kväll. Hoppas vi ses !
2017-12-02

Då har vi genomfört GB Pokalen och samtidigt haft Höstmötet. Från tävlingen kan rapporteras att med spel i elitklass tog Jonas Wigzell hem GB Pokalen 2017. Vi gratulerar ! Samling för lunch efter spelet. Lite oordning med tidsangivningen skapade lucka för lite snack efter spelet. Prisutdelning genomfördes och vi inledde Höstmötet då Ordförande Leif Säfkvist hälsade alla välkomna. Mötet gick undan värre, det blev lite diskussion om det förslag från Leif Sundström att införa en ny tävling. "All Event" där det gäller att vinna våra tre tävlingar för att ta hem priset. Under sin tid som medlem vinna GB Pokalen, Magnus Cup och KM. Det behöver inte vara under samma år. Vi startar med resultaten från år 2007, en uppdaterad lista över hur man ligger till kommer finnas på hemsidan. Den så vanliga frågan om medlemskap-avgift var uppe till diskussion. Av våra medlemmar 105 st. är det 69 st. som betalat medlemsavgiften för 2017. Några som icke betalat saknar vi kontakt med, av olika anledningar, styrelsen uppmanar alla medlemmar att vidarebefordra information om medlemmar, sjukdom eller ännu värre. Till dig som finns i våra medlemsregister men tagit beslut att icke tillhöra sällskapet, vänligen underrätta styrelsen om detta. Vi accepterar icke utebliven betalning som grund för uppsägning av medlemskap.

2017-09-20

Styrelsen har träffats och kollat igenom ekonomin, av alla våra medlemmar har ca 20 st betalat årsavgiften (200 kr) till dags dato. Vi vill därför påminna Er medlemmar att ordna detta snarast. Medlemmar som ej vill fortsätta sitt medlemskap uppmanas meddela detta skriftligen eller via mail till styrelsen. Vi har erhållit två avsägningar, Rolf Bråsäter och Ulf Erström, vi tackar för deras medverkan i Sällskapet. Vi välkomnar nya medlemmar, bowlare över 55 år som vill tävla och snacka minnen i glada vänners lag. Du har väl inte missat Höstmötet som genomförs efter avslutat spel av GB Pokalen på Högdalens BowlingPalatz den 1 dec.

2017-08-29

Säsongen, bowlingsäsongen har startat ! Styrelsen bokar in våra tävlingar och gemensamma möten. Detta pågår för fullt just i dagarna. Vi kommer genomföra Höstmötet i samband med tävlingen GB Pokalen som kommer spelas på Högdalen BowlingPalatz Fredag 1 december. Första start kl.10.00, därefter prisutdelning i samband med Höstmötet.

Vi har fått information att vår medlem Karl-Erik Nilsson, Spårvägen har gått bort.

Styrelsen vill påminna alla medlemmar om medlemsavgiften, många inbetalningar saknas för 2017. Vårt kontonummer är Plusgiro 465 41 28-0. Årsavgiften är 200 kr.


2017-06-02

Nu var det länge sen, det har inte rapporteras så mycket på sidan. Men nu kan vi alla få ta del av resultatet från Veterankampen i Åbo, som Stockholm vann.

Nu ser vi fram emot en lugn och skön sommar, styrelsen önskar alla trevlig sommar !

Vi har vissa datum att förmedla, styrelsen träffas den 12 september. Höstmöte och GB Pokalen anordnas 1 december, Magnus Cup ska avgöras 16 mars 2018 och KM spelas den 20 april.


2017-04-23

Klubbmästerskapet avgjort, med god marginal står Leif Sundström som mästare 2017. Fyra spelare inblandade i en häftig kamp om titeln. Noterbart är att de fyra, alla hade en mindre bra serie var. Nu vinner Leif med nära 30 pinnar ändå, vi gratulerar !

Efter många om och men så åker vi iväg till Åbo för Stadskampen. Torsdag 4 maj möter vi Mariehamn, Helsingfors och Åbo. Stockholm skickar ett mycket starkt lag till matchen. Göran Bergendorff, Leif Sundström, Hasse Andersson, Roffe Broström, Bosse Pelander, Anders Wirtanen, Tibbe Krausz, Christer Eklund och Bosse Östlund. Vi önskar våra GB-bowlare lycka till !


2017-04-18

Startlistan officiell, finns platser kvar. Kostnad för att delta i KM är noll ! Ny regel vid oavgjort. Skynda anmäl dig om du vill vara med.

Vem blir Klubbmästare 2017 ?

2017-04-09

Årsmötet genomfört, tyvärr med få deltagare. Men vi som träffades hade det väldigt trevligt. Årsmötet gick snabbt och hela styrelsen är omvald. Mötet beslutade att medlemsavgiften är 200 kr per år, oförändrat med andra ord. Mötet beslutade att ändra reglerna för våra tävlingar, Vid samma resultat skall tävlingen avgöras med s.k. Roll Off, aktuella spelare spelar vidare och den som slår en strike först vinner. Vi hade lottförsäljning och glad vinnare (både frukt och dricka) blev Anders Wirtanen. Vi beslutade dessutom att spela Stadskamp mot Åbo, Mariehamn ev Helsingfors i Åbo den 4 maj. UK jobbar med laget. Nästa gång vi träffas blir den 21 april kl. 10.00 på NBC Gullmarsplan för KM.


2017-03-19

Påminnelse att vi flyttat fram Årsmötet till 6 april.

Nu har vi avgjort Magnus Cup 2017. Efter några timmars bowlande hade Anders Wirtanen och Kjell Isaksson kommit fram till finalserien. Anders höll sitt spel på strax över 200 poäng och tog hem förstapriset. Vi gratulerar. Nästa träff blir utan klot, Årsmötet den 6 april. Välkomna till Nybohov.


2017-03-05

Nu närmar vi oss den 17 mars med hög hastighet. Du har väl anmält dig till Magnus Cup ! Idag är vi 17 Gamla Bowlare som ämnar rulla klot och försöka ta hem Cuptiteln 2017.

Årsmötet har styrelsen flyttat fram till TORSDAG den 6 APRIL kl. 17.00. Nu kan du anmäla dig via länk på första sidan. Då vankas det ärtsoppa o punsch, mums !


2017-02-17

Vad händer därute bland alla bowlare och speciellt våra Gamla Bowlare ?

Våra veteranligor rullar på, det finns ett väldigt aktivt gäng som åker runt och spelar Pensionärstävlingar. Många av dessa är GB Kamrater. Vår kassör har äntligen fått ordning på förbindelserna med Nordea, han har återigen tillgång till vårt konto som visar sig vara positivt. Vi har en god ekonomi för tillfället, detta kommer avspegla sig vid vår nästa samling, MAGNUS CUP 17 mars, kvalspel påbörjas kl. 10.00.

Anmälan helst en vecka innan, senast 15 mars.  Vi har en ny medlem i våra register, Ahti Salminen, vi välkomnar honom. Vi söker fler nya medlemmar, kontakta styrelsen för åtgärd om du har någon bowlare du anser ska vara med hos GB.

2016-12-04

Då kan vi meddela att GB Pokalen är avgjord. Fredag 2 december 2016 samlades GB och vi blev 24 spelare som gjorde upp om pokalen. Efter en jämn och ibland hård kamp stod Anders Wirtanen som segrare. Se alla resultat via länken. GB Pokalen 2016

Nästa tävling blir Magnus Cup som spelas i Vårby den 17 mars 2017.

Styrelsen önskar alla medlemmar en riktig God Jul och ett Gott Nytt År !

2016-11-13

Tiden går, lika snabbt för alla. Vi närmar oss fredag den 2 december då vi träffas för att avgöra GB Pokalen 2016. Anmälningarna kommer in i maklig takt, styrelsen hoppades på 24 startande, idag är vi några till. Nu hoppas styrelsen att vi blir 30 st. Gamla Bowlare till start, detta möjliggör att tävlingen kan spelas på ett litet annorlunda sätt, fem spelare per bana amerikanskt spelsätt. Anmäl dig snarast !

2016-10-21

Vi träffades på torsdagen för att genomföra Höstmötet. Protokollet finner du under länken möten. Vi hade utlottning av en fruktkorg, den lyckades Bengt Åkerström vinna, vi gratulerar ! Curt Andersson vann sidovinsten. Två av våra kamrater har eller kommer snart fira sin 80-Årsdag, vi uppmärksammade detta med var sin blomsterkvast. Årtsoppan smakade utmärkt, likaså pannkakorna. Vi ses igen den 2 december då GB Pokalen spelas på Högdalen Bowlingpalatz.

2016-10-11

Snart är det Höstmöte, vill påminna alla Gamla Bowlare att anmäla sig senast 13 oktober. Vi saknar anmälan från kamraterna på norrsidan. Väl mött den 20 oktober, Nybohov.


2016-09-20

Anmälningar till Höstmötet börjar flöda in, välkomna alla Gamla Bowlare !


2016-09-16

Nya datum för Höstmötet och GB Pokalen. Höstmötet genomförs åter i lokalen på höjden, Nybohov. Ärtsoppa, punsch o pankis ! Torsdag 20 okt kl. 17.00, anmäl dig senast 13 oktober till styrelsen.

För att inte kollidera med Veteranligan Norr flyttar vi GB Pokalen till den 2 dec. kl. 10 på Bowlingpalatzet Högdalen. Anmälan på höstmötet eller via nätet/telefon.


2016-09-12

Många av GB:s medlemmar deltar i någon av de två Veteranligorna, du finner alla matchdatum här.


2016-08-08

Tyvärr alla GB Bowlare, på  grund av för få anmälda ställer vi in Höstmötet/Sollenträffen !

Styrelsen jobbar på nytt datum för vårt höstmöte och letar lokal.


2016-09-05

Snart går anmälningstiden ut för Höstmöte/Sollenträffen. Väldigt få anmälda just nu.

Vi har fått information att Rolf Börjesson har avlidit.


2016-08-26

Dålig anslutning till höstmötet och Sollenträffen den 15 september.

Styrelsen förväntar sig att många fler anmäler sig, senast 8 september.


-2016-08-11

Vi erhåller information att vår medlem Curt Nilsson avlidit i april 2016.


-2016-08-09

Nu börjar det hända någonting med GB. Utskicket till samtliga registrerade medlemmar har gått iväg med posten. Där finns information om tävlingar och möten under säsongen. Vi börjar med höstmöte med tävlingen Sollenträffen. 15 sept. kl. 11.00 Sollentuna Bowling. Anmälan kan göras via vår hemsida eller telefon. Kolla vår hemsida, du finner vilka som anmält sig till Sollenträffen på sidan. Hooppas vi möts i Sollentuna.


- 2016-05-15

Vad händer nu när säsongen tagit slut ? Styrelsen jobbar vidare med att spika datum för kommande säsong. Det var några krockar mellan Veteranligan och vissa tävlingar med våra egna arragemang. Det försöker vi undvika genom att kontrollera speldagarna. Det kommer att komma ett utskick med alla våra datum. Vi arbetar också med att få in flera medlemmar i sällskapet, så har du någon som du tycker ska var med oss, hör av dig till styrelsen. Det första som händer efter sommaren blir en ny tävling i samband med vårt höstmöte, spelet kommer ske i Sollentuna Bowlinghall. Anmälan via nätet, mail eller telefon.

- 2016-04-29

Vad har hänt med vår hemsida ? Som du kan se är den förändrad, detta på grund av våra kära datorer. Utan att gå in för djupt i diskussionen om datorer kan konstateras att ibland ger dom oss mycket extrajobb. Styrelsen fått besked från Åbo att Mariehamn hoppar av 3-Stads- matchen. tråkigt. Fanns ett litet hopp att Helsingfors skulle kunna delta istället, men det blev inget av med det. Ett stort tack till Folke Eriksson som hade alla våra resultat från 3-Stadsmatcherna sedan år 2000. Du finner dom under länken 3-Stadsmatch.

- 2016-04-22

KM spelades på Gullmarsplan. Alla anmälda kom till start, 32 spelare. Bra lir från flera av gubbarna, vår välspelande vän från Enhörna visade till slut var skåpet ska stå. Vi gratulerar Bosse Pelander. Resultatlistan finner du här.


- 2016-04-07

Vi genomförde vårt årsmöte, väl mottagna av personalen på Bowlingpalatzet, Högdalen. Det var lite strul med årets val, vi blandade ihop vem som skulle väljas och då blev det fel i protokollet. Det har vi rättat till numera. Ärtsoppan var god, likaså pannkakorna. Punschen slank ned utan problem. Gerry och Bosse letade gubbar till kommande 3-Stadsmatch. Nya styrelsen fick i uppdrag att lägga tävlingar på norrsidan. En ny medlem blev invald, Göran Bergendorff. Årsmötet beslutade att årsavgiften för 2016 är 200 kronor, dags att betala.

- 2016-03-11

Dags att avgöra Magnus Cup. Bowl4Joy, Vårby Bowlinghall var platsen där slaget stod. Leif Sävkvist gillar cupspel, det visade han återigen och tog hem priset för andra året i rad.


- 2016-02-10

Vår mångårige medlem Kurt "Kurre" Månsson, Hammarby IF har avlidit.

- 2015-12-11

GB Pokalen avgörs på Bowlingpalazet, Högdalen. Kjell Isaksson vinner.

- 2015-11-24

Vi meddelas att Evert "Klotis" Björkander, DN/Expressen avlidit.


- 2015-10-15

Höstmötet på Rest Skanskvarn. Kallelsen som gått ut med utskicket till samtliga medlemmar och även funnits på vår hemsida i två veckor, hörsammades av 35 medlemmar. Två uteblev men sju kom oanmälda då vår kassör inte ser den text du skriver vid betalningar. Mötet kom igång lite försenat men avlöpte smärtfritt. Styrelsen får jobba vidare med informationsbiten och hur anmälningar till tävlingar och mötet ska fungera framöver. Anmälningar till våra kommande tävlingar kunde göras då blankett för dessa fanns tillgängligt på mötet. GB pokalen ska spelas den 11 december på Högdalen. Vi lottar startordning före start. Påminnelse om årsavgiften, tjugotalet som inte betalat avgiften för 2015. Avgiften är 200 kr.

- 2015-10-03

Vi nås av tråkiga nyheten att Sven-Åke "Lillen" Johansson, Spårvägen avlidit.

- 2015-06-03

Stig Karlsson, Skuru meddelas avliden.